Wszystko zaczyna się w winnicy

Owoce muszą jak najszybciej po zebraniu trafić do winiarni, aby nie stracić aromatu. Owoce są odszypułkowywane, umieszczane w prasie lub od razu trafiają do zbiorników. Następuje chłodzenie i rozpoczyna się proces produkcji wina. Moment fermentacji jest najważniejszy, drożdże pochłaniają naturalne cukry zawarte w owocach zamieniając je w alkohol.

Proces fermentacji i leżakowanie

Jest to proces trwający około tygodnia, jednak wino nie jest jeszcze gotowe do spożycia. Potrzeba co najmniej kilku miesięcy aby młode wino miało czas na wyklarowanie i uzyskanie maksimum swojego potencjału. Po zakończonej fermentacji wino trafia do zbiorników, lub dębowych beczek w zależności od rodzaju produktu jaki chcemy uzyskać.


Proces tworzenia

Nasz zespół zna ziemię i owoce. Żaden owoc nie jest zbierany, dopóki go nie posmakujemy.


Nasze podejście

Tworzenie wina nie jest pracą, lecz kunsztem takim jaki posiada malarz, lub rzeźbiarz. Enolog modeluje a następnie kształtuje swój produkt tak, aby uzyskać swoje dzieło sztuki. Tym właśnie jest wino, rezultatem artyzmu.