Odpowiednio dojrzałe winogrona, (w zależności od rodzaju wina które chcemy uzyskać), zbiera się ręcznie do skrzynek. Owoce muszą jak najszybciej po zebraniu trafić do winiarni, aby nie stracić aromatu. Owoce są odszypułkowywane, umieszczane w prasie lub od razu trafiają do zbiorników.

Następuje chłodzenie i rozpoczyna się proces produkcji wina. Moment fermentacji jest najważniejszy, drożdże pochłaniają naturalne cukry zawarte w owocach zamieniając je w alkohol. Jest to proces trwający około tygodnia, jednak wino nie jest jeszcze gotowe do spożycia.

Potrzeba co najmniej kilku miesięcy aby młode wino miało czas na wyklarowanie i uzyskanie maksimum swojego potencjału. Po zakończonej fermentacji wino trafia do zbiorników, lub dębowych beczek w zależności od rodzaju produktu jaki chcemy uzyskać.

Z pierwszego hektara wyprodukowaliśmy nasze wina o nazwach Sol Sol i Czas Na.